Biohacking – Transhumanisme

“Being born is not a crime, so why must it carry a sentence of death?

Robert Ettinger

Dood is definitiekwestie

Wanneer ben je echt dood? Is dat wanneer je hart stopt met kloppen? Of pas wanneer je de mogelijkheid tot reanimatie er niet meer is? Er zijn gevallen geweest waarin iemand na 10 minuten na een hartstilstand nog weer tot leven werd gereanimeerd! De transhumanisten stellen daarom dat de bepaling van ‘dood-zijn’ een definitiekwestie is. Het overlijden zelf is het aftakelen van het lichaam. Daar ziet de transhumanist ruimte. Waarschijnlijk kunnen wij ontkomen aan de dood, stellen zij.


Biohacken

De transhumanist gelooft in de wetenschap. Daarmee wordt bedoelt dat zij geloven dat de wetenschap zich ontwikkelt en steeds beter gaat worden. Volgende de transhumanist komt er een moment dat de wetenschap onze ziektes en andere lichamelijke ongemakkelijkheden zal oplossen.

Je kunt stellen dat de wetenschap nu al in staat is om onze biologie, onze natuurlijk lichaam, te hacken. We kennen bijvoorbeeld al pace-makers, die helpen om een hart op het juiste ritme te laten kloppen. De transhumanist denkt dat de wetenschap in de toekomst nog veel meer kan. Zoals bijvoorbeeld brein emulatie.


Brein emulatie

Stel je voor. Je gaat naar een wetenschappelijk instituut waar je op een soort ziekenhuisbed gaat liggen, je hebt gekozen voor brein emulatie. Een precisie-robot maakt je schedel open en je brein ligt bloot. De robot haalt door middel van ultra-moderne sensoren alles wat in je brein zit; emoties, identiteit en al je vergaarde kennis. Dit wordt brein emulatie genoemd; je brein ontdoen van alle informatie en dat overzetten.

Dit alles wordt opgeslagen op een nieuw soort chip. Je menselijke, biologisch brein is leeg. Je lichaam en je brein wordt door de precisie-robot bij het organisch afval gestort. Het heeft geen functie meer, het kan weg. De chip wordt in een nieuw, niet menselijk, niet biologisch lichaam gezet. Dit lichaam kan echter wel alles, en meer, wat een normaal menselijk lichaam kan. Laten we dit lichaam een nieuw soort cyborg noemen. Een cyborg in de best mogelijke vorm en ontdaan van alle menselijke ziektes en ongemakken!

De transhumanist ziet dit als de toekomst. We overstijgen onze eigen biologie! Misschien niet over 5 jaar, misschien niet over 10 jaar, maar er komt een moment wanneer dit mogelijk is!


Cryogen suspensie

Dat wachten kost tijd. Zoals elk lichaam, wordt ook het lichaam van een transhumanist ouder en krijgt het meer gebreken. De transhumanist kan kiezen voor cryogen suspensie. Cryogen suspensie is het, als het ware, laten invriezen van je lichaam. Door middel van vloeibaar stikstof (bijna -200 graden) wordt het lichaam ‘gepauzeerd’ tot het moment dat het uit het stikstof wordt gehaald. Het lichaam en brein blijven daarmee in tact.

Oftewel, de transhumanist kan ervoor kiezen om het eigen lichaam te laten bewaren in vloeibaar stikstof tot de dag waarop brein emulatie werkelijk kan plaats vinden! Of dat over 5, 10 of 50 jaar is!


Rationele gok

Natuurlijk beseft de transhumanist ook dat wij niet in de toekomst kunnen kijken. Wij weten niet 100% zeker of in de toekomst brein emulatie mogelijk gaat zijn. Toch vinden zij dit een weloverwogen, rationele gok!

Zij kijken naar de enorme stappen die de wetenschap heeft gemaakt in de afgelopen 200 jaar. Verschrikkelijke ziektes een aandoeningen zijn te verhelpen of komen al niet meer voor. Is het dan heel gek om te denken dat ooit brein emulatie mogelijk is?