Sportfolio-basisopdrachten

Sportfolio

Op dit moment ben je je druk aan het voorbereiden op de hardloopwedstrijd van
Just DO-iT. Een belangrijke wedstrijd, waarbij het ontwikkelen van een fitte leefstijl een grote rol speelt. De ontwikkeling van deze fitte leefstijl ga je de komende weken vastleggen in je eigen sportfolio op de website. Er zijn meerdere basisopdrachten en een aantal keuzeopdrachten. De basisopdrachten zijn verplicht. Van de keuzeopdrachten maak je er minimaal 2.

Het sportfolio wordt door je docent beoordeeld.

De blogopdrachten verwerk je via je eigen website. Je kunt je docent uitnodigen om je blogs te laten controleren.

De vlogopdrachten maak je met je mobiele telefoon en bewerk je met een app op je mobiele telefoon of met een programma op je laptop. Deze filmpjes upload je op YouTube. Denk erom, ook hier kun je de privacy-instellingen zo instellen dat alleen je docent de filmpjes kan zien.

 Sportfolio opdracht

Basisopdrachten

Basisopdracht 1 – blog over je beginsituatie

Per persoon ga je bloggen over jouw beginsituatie. De resultaten plaats je in je sportfolio.

  • Vertel iets over jezelf en welke sporten je al doet
  • Waar sta je nu? Hoe is het met je conditie en/of kracht gesteld?
  • Waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken?
  • Wat heb je daarvoor nodig?

Basisopdracht 2 – één of twee vlogs over je training (mag in tweetallen)
Jullie maken voor je blog of en/of vlog minimaal 2 filmpjes over een training. Dit mag je tijdens de training van LO doen, tijdens de training van twk of bij je eigen sport. Vertel in de camera wat je doet en hoe je je voelt voor, tijdens en na de training. Maak het filmpje vlot en aantrekkelijk om naar te kijken. De filmpjes duren beide 1 tot 2 minuten.

Basisopdracht 3 – voeding check-it boekje
Je maakt een eet-dagboek, waarin je bij gaat houden wat je op een dag eet. Zorg dat je het ontbijt, de lunch, het diner en tussendoortjes noteert, denk ook aan drinken en dergelijke. Zorg ervoor dat je dit voor een volledige week bijhoudt. Schrijf tot slot een evaluatie. Krijg je voldoende goede voedingsstoffen binnen of eet je misschien wel teveel?  

Basisopdracht 4 – Playlist tijdens hardlopen (mag in tweetallen)
Muziek kan je helpen bij de hardlooptraining. Voor deze opdracht maak je een ‘hardloopplaylist’. Welke liedjes zou jij opzetten om energie op te doen tijdens de training? Je kiest samen minimaal 15 nummers en maakt een playlist.

Basisopdracht 5 – tijdens de wedstrijd (mag in tweetallen)
Voor deze basisopdracht maak je een vlog over de Stone City Run. Hoe voel je je voor de race? Hoe voel je je als je de finish over gaat? Wat was je tijd? Ben je trots op jezelf? Leg je ervaringen vast in een filmpje. Iedereen maakt een eigen filmpje. Je mag ook iemand anders vragen om te filmen of foto’s gebruiken.  (Tijdsduur: minimaal 30 seconden).

 

 


Sportfolio checklist

Opdracht Voldaan?
BASISOPDRACHTEN (verplicht)  
Basisopdracht 1 – beginsituatie
Basisopdracht 2 – vlog training
Basisopdracht 3 – voeding
Basisopdracht 4 – playlist
Basisopdracht 5 – tijdens de wedstrijd