Sportfolio-keuzeopdrachten

Sportfolio

Op dit moment ben je je druk aan het voorbereiden op de hardloopwedstrijd van
Just DO-iT. Een belangrijke wedstrijd, waarbij het ontwikkelen van een fitte leefstijl een grote rol speelt. De ontwikkeling van deze fitte leefstijl ga je de komende weken vastleggen in je eigen sportfolio op de website. Er zijn meerdere basisopdrachten en een aantal keuzeopdrachten. De basisopdrachten zijn verplicht. Van de keuzeopdrachten maak je er minimaal 2.

Het sportfolio wordt door je docent beoordeeld.

De blogopdrachten verwerk je via je eigen website. Je kunt je docent uitnodigen om je blogs te laten controleren.

De vlogopdrachten maak je met je mobiele telefoon en bewerk je met een app op je mobiele telefoon of met een programma op je laptop. Deze filmpjes upload je op YouTube. Denk erom, ook hier kun je de privacy-instellingen zo instellen dat alleen je docent de filmpjes kan zien.

 Keuzeopdrachten

Keuzeopdracht 1 – Sportidool
Je gaat op zoek naar een sportidool, in de sport die jij zelf beoefent. Je maakt een verslag van ongeveer 1A4 over deze persoon, over zijn of haar prestaties en training. Gebruikt bijv. tekst, plaatjes, schema’s en interviews. Ook mag je een filmpje toevoegen. Je sluit af met een motivatie van jezelf: waarom is deze persoon een sportidool voor jou?

Keuzeopdracht 2 – Tutorial (mag in tweetallen)
Voor deze opdracht maak je een vlog. Je gaat samen een tutorial maken, waarin je uitleg geeft over een sport of spel binnen jouw interesse. Maak het filmpje zo creatief en origineel mogelijk! (Tijdsduur: minimaal 1,5 minuut)

Keuzeopdracht 3 – Challenge (mag in tweetallen, mits je de challenge beide uitvoert)
Voor deze opdracht geef je jezelf een uitdaging. Deze uitdaging ga je vastleggen in een vlog. Je zou kunnen denken aan: zo vaak mogelijk hooghouden, zo lang mogelijk op één been staan, etc. Maak er een creatief en spannend filmpje van. (Tijdsduur: minimaal 1 minuut).

Keuzeopdracht 4 – schoenen
Voor deze blog maak je het practicum ‘voetvorm’. Deze vind je op de website.
Ook voeg je een foto toe van jouw sportoutfit.

Download de opdracht Voetvorm

Keuzeopdracht 5 – Wedstrijdcommentaar
Je hebt het misschien wel eens gehoord, een enthousiaste commentator die op de radio verslag doet van een sportwedstrijd. Voor deze opdracht ga je zelf een verslag bedenken en je eigen stem opnemen. De wedstrijd hoeft niet echt te bestaan, je mag er zelf een bedenken. Maak het commentaar zo spannend en enthousiast mogelijk. Het resultaat moet zo goed zijn, dat we ons de wedstrijd bijna voor kunnen stellen. (Tijdsduur: minimaal 45 seconden).

 

KEUZEOPDRACHTEN (MIN 2)  
Keuzeopdracht 1 – sportidool
Keuzeopdracht 2 – tutorial
Keuzeopdracht 3 – challenge
Basisopdracht 4 – schoenen
Keuzeopdracht 5 – wedstrijdcommentaar