Keuzeopdracht

Heb je de start- en vaste opdracht af? Dan kun je verder werken aan één van de volgende keuzeopdrachten.

 1. Verschil tussen jouw eigen prestatie en een wereldrecord
  Het lijkt zo makkelijk als je op de tv een topsporter een record ziet verbreken. Maar hoe bijzonder is zo’n prestatie eigenlijk? Ervaar zelf het verschil!
 2. Je naam in een lettertype dat bij jou past
  Vaak associëren we kleuren en vormen met gevoelens, zo vinden we zwart bijvoorbeeld vaak een ‘harde’ kleur. Jij gaat met die gedachte een lettertype voor jezelf ontwerpen. Dit lettertype moet echt bij jou passen. Dus denk aan ruige vormen als jij jezelf ruig vindt bijvoorbeeld.
 3. Lady Gaga
  Beroemdheden dragen vaak opvallende kleding, denk hierbij aan Lady Gaga of Madonna. Zij worden als stijliconen gezien. Je kunt zeggen dat roem en styling dus samengaan. Jij gaat kleding ontwerpen voor jouw idool. Bij deze opdracht kun je gebruik maken van de leerversterker moodboard maken.
 4. Make-up maken
  Lady Gaga is een beroemdheid die haar persoonlijkheid versterkt met make-up. Zelf geeft ze aan dat het voor haar als een masker dient: zo kan ze makkelijker beroemd zijn. Werkt dat voor jou ook zo? Is het fijn om make-up te dragen? Geeft het zekerheid? Dit zijn de formulieren die je in de les nodig hebt.
 5. Verander een logo
  Apple is een van de meeste bekende merken van de wereld. Het appeltje herkent iedereen. Aan jouw de schone taak om dit logo aan te passen naar jouw inzicht.