Vaste opdracht

Inleiding

Veel beroemdheden maken een selfie wanneer ze ergens zijn. Dat willen ze dan aan anderen tonen. Sommige selfies van onbekende mensen worden een beroemdheid op zich: hele foute, vreemde, rare selfies. Wat kun je eigenlijk allemaal uitdrukken met een selfie? Jij gaat een onderzoekje doen naar de werking van selfies. En als afsluiting maak je een selfie.

Leerversterkers:
Poster maken
Benodigdheden:
Laptop
Tijd:
twee lesuren
Werkvorm:
Individueel of in tweetallen
Doel:
Onderzoeks-gegevens verwerken

Opdrachten

  1. Zoek zoveel mogelijk selfies op door op jouw eigen Facebook op de pagina’s van vrienden te kijken. Als je geen Facebook hebt, doe je deze opdracht samen met iemand die wel Facebook heeft.
  2. Maak daarna categorieën: bijvoorbeeld grappig/shockerend/walgelijk/not done/… Zet daarna de selfies in de juiste categorie.
  3. Bepaal wat je wilt weten over de werking van selfies en over de selfies die jij laat zien, verzin hierbij enkele vragen.
  4. Je kunt denken aan een vraag als ‘Waarom maak je een selfie?’ ‘Wat wil je laten zien?’ ‘Wat vind je van deze selfie?’.
  5. Laat deze selfies aan meerdere mensen zien en stel deze vragen erbij.
  6. Verzamel alle gegevens en verwerk deze tot een top drie van jouw meest opzienbarende selfies.
  7. Je maakt hiervan drie posters: op elke poster (A4-formaat) staat een selfie met daaronder jouw bevindingen. Je print deze posters niet, maar je laat deze aan jouw docent zien.
    Als laatste maak je een selfie. Ook deze laat je aan jouw docent zien.