Newspaper

Iedere dag krijgen we op verschillende manieren binnen- en buitenlands nieuws te horen en te zien. Op televisie, internet, radio, maar natuurlijk ook in de krant. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in de krant en hoe is deze opgebouwd? Voor deze opdracht ga je zelf de voorpagina maken van je eigen krant.

Stap 1:
Maak een Plan van Aanpak. Hierin beschrijf je jouw ideeën over hoe jij deze opdracht gaat maken. Je mag pas beginnen met de opdracht als de docent het PVA heeft goedgekeurd.

Stap 2:
Ga op zoek naar minimaal 3 bronnen (denk aan bestaande, buitenlandse kranten) en laat je inspireren door hun voorpagina te bekijken. Denk hierbij aan websites van kranten zoals ‘The guardian’ of nuttige websites.

Stap 3:
Bedenk goed hoe jouw krant eruit gaat zien. Denk hierbij aan de kop, de titels en tussenkopjes van de artikelen, een actueel weerbericht en advertentie(s). Kijk dus goed wat je allemaal ziet op de voorpagina van bestaande kranten. En hoe gaat jouw krant eigenlijk heten?

Stap 4:
Schrijf zelf een aantal artikelen, in het Engels, die op jouw voorpagina komen te staan. Er moeten minimaal 3 artikelen op je voorpagina komen, waarvan in ieder geval 1 minimaal 150 woorden moet hebben.

Stap 5:
Maak een mooie, creatieve voorpagina. Let hierbij ook op lettertype, kleurgebruik, pakkende titels, foto’s enz. Het formaat van je voorpagina is A3.

 

Picture1