Ik & Presentatie

De hele klas heeft inmiddels alle puzzelstukken verdiend en de puzzel is gelegd. Het is duidelijk wat er op de afbeelding staat. Jullie hebben ook gevonden waar de foto gemaakt is.

Alle puzzelstukken heeft de klas verdiend door opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten en de resultaten moeten worden gepresenteerd. De presentatie is voor medeleerlingen en ouders en wordt georganiseerd op een middag.

Als tweede onderdeel van de presentatie moet er een opdracht gedaan worden door het publiek (ouders). De puzzelstukken zijn Tangram: dit zijn puzzelstukken waarmee je allerlei dieren kunt maken. De opdracht zou dus kunnen zijn dat het publiek in groepjes verdeeld wordt en dat zij zo snel mogelijk een tangram-dier moeten leggen volgens een voorbeeldplaatje. Natuurlijk mag de klas ook zelf een opdracht voor het publiek verzinnen.

De manier waarop de gemaakte opdrachten gedaan zijn en de presentatie wordt beoordeeld met een rubric, een vragenlijst die gaat over vaardigheden: de manier waarop je iets aanpakt.

De volgende opdrachten van Stad & Esch & Ik leveren cijfers op: Ik & Zelfportret, Ik & Mediawijsheid en Ik & Mijn stamboom.

Download de opdracht (Word)