Keuzeopdracht

Heb je de start- en vaste opdracht af? Dan kun je verder werken aan één van de volgende keuzeopdrachten.

  1. Poster over een beroemd product
    Dagelijks worden wij omringd door artikelen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen in de winkel, de bouwmarkt, ga zo maar door. Maar wat is het verhaal achter dat product? En waarom is het zo bekend? Je kunt bij deze opdracht gebruik maken van de leerversterker ‘poster maken’.
  2. Da Vinci namaken
    Een heel beroemd persoon Leonardo da Vinci uit de 15e eeuw was, behalve schilder, ook uitvinder. Veel uitvindingen worden ook nu nog gebruikt, bijvoorbeeld de duikklok en de helikopter. Hij heeft heel veel tekeningen gemaakt van zijn ideeën. Jij gaat nu één van deze ideeën uitwerken en een uitvinding namaken.
  3. Keynote maken over Andy Warhol
    Andy Warhol is onder anderen beroemd geworden door zijn portetten waarop veel beroemde mensen staan. Hij heeft bijvoorbeeld een portret gemaakt van Marilyn Monroe en Elvis Presley.
  4. Kwartet wereldsteden
    Bij roem denk je vast meteen aan mensen, maar heb je er ook aan gedacht dat gebouwen beroemd kunnen zijn? Of steden? Hier ga jij een kwartet van maken.
  5. Uitvinding bedenken
    Er is al zoveel, maar er is altijd wel iets waar iemand op zit te wachten. Kun jij bedenken wat dat is?
  6. Werelderfgoed
    Beroemd zijn is niet alleen voor mensen weggelegd, gebouwen en natuurlandschappen kunnen ook heel beroemd zijn. Veel toeristen komen daarvoor naar ons land om die beroemde gebouwen of landschappen te bezichtigen. Over welke gebouwen en landschappen hebben we het dan? Je kunt gebruikmaken van de leerversterkers onderzoek doen, Keynote of Prezi maken.
  7. Biografie Kenau
    Je kunt de dvd “Kenau” bekijken, de film duurt anderhalf uur. Daarna kies je de keuzeopdracht “biografie” en maakt over Kenau een biografie. Je krijgt dan twee sterren extra omdat het bekijken van de dvd meer dan twee lesuren duurt Geef dit goed aan bij je docent: je doet dus langer over de keuzeopdracht “biografie”. De dvd vraag je aan de docent, je kunt het bekijken via een smartboard of je eigen laptop; overleg met de docent.